Halový turnaj do 19 let v polském Zabrze

19.03.2012 13:15

Mezinárodní halový turnaj v Polsku

V sobotu 17.3.2012 se vítkovické fotbalistky zúčastnily mezinárodního halového turnaje v polském Zabrze, který pořádal domácí ženský fotbalový tým při příležitosti 10.výročí vzniku dívčí kopané v Zabrze. Turnaj proběhl ve velké hale (hrálo se na ploše fotbalového hřiště, tedy s 11 hráčkami na každé straně !) pod záštitou města a fotbalového klubu Gornik Zabrze.
Vítkovické hráčky si svou bojovností dokázaly na svou stranu přiklonit i fotbalovou štěstěnu a podařilo se jim získat cenné prvenství v turnaji. Na počátku všeho bylo utkání s domácím Zabrze, ve kterém Vítkovice podaly nejlepší výkon v celém turnaji a porazily domácí fotbalistky 1:0 zásluhou Denisy Břenkové. V dalších dvou vystoupeních remizovaly s Swietlochowicemi i Goczalkowicemi shodně 0:0 a vzhledem k ostatním výsledkům je to vyneslo na příčku nejvyšší. Skvělý úspěch Vítkovic umocnil ještě titul „královny střelkyň“ pro Denisu Břenkovou.
„Chci všem hráčkám poděkovat za zodpovědný přístup i za reprezentaci klubu a českého ženského fotbalu. Vítězství vydřené, ale zasloužené a moc to holkám přeji. Je třeba ještě dodat, že zanechaly velmi pozitivní dojem i svým vystoupením v hledišti, kde dokázaly svým povzbuzováním vytvořit úžasnou fotbalovou atmosféru.“
 

Milan Matýsek

Zpět