1.kolo MSDŽ: FC Vítkovice 1919 - Trojanovice 4:0 (2:0)

22.08.2011 06:46

V prvním kole nového ročníku soutěže na městském stadiónu ve Vítkovicích střetli 3 soupeři. Naše děvčata, Trojanovice a hrozné horko. Během chvilky začal mít třetí soupeř navrch a podle toho taky hra vypadala.

I přes tuto skutečnost měly vítkovické fotbalistky jednoznačně navrch a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí. První branky jsme se mohli dočkat hned v úvodu, kdy si na rohový kop hezky naběhla Veselková, ale její zakončení kolenem skončilo nad brankou. O něco později jsme se už dočkali gólu, když si s obranou Trojanovic lehce poradila Stošková a podel vybíhající brankářky rozvlnila síť - 1:0. Za 10 minut jsme se radovali znovu, když zaváhání hostující brankářky využila Nguyen a tělem dorazila míč do sítě - 2:0.

Druhá půle byla ve znamení našeho neustálého tlaku, ale bez vážnějších šancí. O střely z větších vzdáleností se pokoušela Odziomková, ale ty ohrožovaly jen síť za brankou. Po jednom z mála brejků Trojanovic a následném faulu Backové měli hosté výhodu pokutového kopu. Naštěstí s ním hosté naložili velice špatně a pomalou přízemní střelu Hronová zneškodnila. Nedáš dostaneš se potvrdilo a Břenková utekla obraně Trojanovic a podařilo se jí brankářku prostřelit - 3:0. Byl to první střelecký úspěch naší nové hráčky, takže gratulujeme. Na konečných 4:0 pak v poslední minutě zápasu upravila po krásné kombinaci na pravé straně Nguyen.

Na úvod důležité vítězství, i když to ještě nebylo úplně ono.

Sestava: Hronová - Backová, Matysíková, Veselková, Klímková - Vyležíková, Nguyen, Odziomková, Vavříková (Kölblová) - Břenková, Stošková

Branky: Nguyen 2, Břenková, Stošková

Diváci: 10

Zpět