10.kolo MSDŽ: Kotouč Štramberk - FC Vítkovice 1:3 (0:1)

25.10.2010 12:06

V 10.kole nás čekal na hřišti Štramberku přímý souboj o 4.místo v tabulce. Po 2 porážkách jsme už nutně potřebovali bodovat, což se nakonec podařilo hlavně díky tomu, že jsme soupeře sestřelili během 12 minut v okolí přestávky.

Od úvodních minut byly vítkovická děvčata lepším týmem a hrálo se převážně na půli soupeře, Štramberk se spoléhal převážně na brejky, které si naše obrana bez větších problémů pohlídala. První vážnější šance přišla ve 25.minutě, kdy se po levé straně uvolnila Vavříková a dala přízemní centr před bránu, kde míč minula jak domácí brankářka, tak i obrana, bohužel však míč do sítě nedokázaly dostat ani naše hráčky. Branky jsme se málem dočkali o chvíli později, kdy trestný kop z poloviny hřiště napálila Odziomková do břevna a od něj se míč odrazil na čáru a ven z brány. Branky jsme se dočkali až ve 42.minutě, kdy zahrávala trestný kop z 18 metrů Fidlerová, její rána skončila zase na břevně, naštěstí však v šestnáctce byla nejdůraznější Trojanová a rozvlnila síť - 0:1.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili náporem a dočkali jsme se zaslouženého ovoce. Fidlerová vysunula na pravém křídle Postředníkovou a střelou pod ruku domácí brankářky rozvlnila síť - 0:2. O 6 minut později se po rohovém kopu dostal míč k Matysíkové a ta střelou do růžku brány zvýšila už na 0:3. Od této chvíle jsme se tlačili do útoku jak my, s cílem dát co nejvíce branek, tak i soupeř s cílem alespoň snížit. Nutno přiznat, že brejky Štramberka byly nebezpečnější a po jednom z nich se po faulu Lokajové kopal pokutový kop. I když Lokajová vystihla směr střely, na míč nedosáhla a Kociánová tak snížila na 1:3. Byla to již 3.penalta proti nám ze 3 posledních zápasů. Nutno přiznat, že to byly penalty zasloužené a měli by jsme si na to dávat větší pozor. Do jediné výraznější šance se už do konce zápasu dostali jen domácí, kdy si pravá obrana nepohlídala svého hráče, kterému však naštěstí míč z kopačky před brázdnou bránou sjel a skóre se tak už i díky výborně chytající Lokajové nezměnilo a důležité 3 body tak putovaly do Ostravy.

Lokajová - Backová, Klímková, Stabravová - Kölblová (Vavříková), Fidlerová, Matysíková, Stošková (Postředníková) - Trojanová (Halusková), Odziomková, Dresslerová (Gvužďová)

Branky: 74. Kociánová - 42. Trojanová, 48. Postředníková, 54. Matysíková

Ing. Sokol Petr

vedoucí ženské kopané

Zpět