11.kolo MSDŽ: 1.DFC Hlučín "B" - FC Vítkovice 1:2 (0:2)

18.04.2010 17:12

Po zápase ve Štramberku nás čekalo druhé utkání na půdě soupeře, tentokrát v Hlučíně. V týdnu před tímto zápasem jsme si znovu probrali několikrát zápas ve Štramberku, že takhle to hrát nejde a naštěstí si to děvčata vzala k srdci a zápas vypadal úplně jinak.

V úvodu zápasu měli něco navrch domácí, ale do vážnějších šancí se nedostávali. Vše měla pod kontrolou dobře fungující obrana. Ta doznala změn už ale po 5 minutách zápasu, kdy zraněnou Švrčkovou nahradila Kotalová. Postupem času se začala hra vyrovnávat a my se snažili tlačit k bráně soupeře. Hrálo se převážně kombinačně po zemi, kdy přes zálohu chodily míče na nabíhající útočníky. Tyto míče však končily na obraně domácích. Zhruba po půlhodině hry se však balón za obranu dostal na nabíhající Odziomkovou, ta však ještě tváří v tvář domácí brankářce zaváhala, odražený balón se však dostal ke Gvužďové a ta z 18 metrů trefila odkrytou branku - 0:1. Obraz hry se nezměnil, útoky střídaly na obou stranách, po jedné brejkové situaci to v naší šestnáctce dost hořelo, naštěstí závar vyřešila vyběhnutím Rýznarová a míč schovala v náručí. Pěkná akce a hlavně rychlá přišla ve 35.minutě, kdy z levé obrany nakopla míč na střed zálohy Kölblová, Gvužďová se z první překopla tak šikovně, že vyslala do sólového nájezdu Nguyen, ta však balón napálila do brankářky. 5 minut před půlí jsme se však druhého gólu přece jen dočkali, kdy akci po pravé straně zakončila Odziomková střelou k zadní tyči - 0:2.

Do 2.půle jsme nastoupili se snahou v klidu si pohlídat dvoubrankové vedení. Domácí měli určitě navrch, v žádném případě se však nedá říct, že by nás nějak drtili. Vše celkem v klidu vyřešila obrana a to, co prošlo vyřešila vyběhnutím Rýznarová. My se spoléhali zejména na brejky. Nejnebezpčnější byly trochu paradoxně brejky, které vedla až z obrany Postředníková, resp. Backová. 25 minut před koncem se dočkali domácí snížení. Ani z né nějaké vyložené příležitosti, jen střela z dálky, odskok míče před brankářkou a bylo to - 1:2. Naštěstí jsme se po tomto góle nesesypali, což svědčí i rostoucím sebevědomí týmu. Do konce zápasu se už nic zajímavého nestalo, za zmínku stojí jen nastřelená ruka v naší šestnáctce, po které se domácí dožadovali penalty, my jsme zahrozili sérii 3 rohových kopů, které však gólem neskončily. Do brejku se ještě potom ještě dostala Trojanová, ale zvolila takovou střelu, že brankářka se mohla pokochat krásami okolí hřiště, než k ní střela doputovala. Jelikož poslední minuty rozkouskovalo časté střídání, už se nic nestalo a tak si z Hlučína odvážíme 3 body.

Zápas měl ještě dost technických chyb, je toho hodně co zlepšovat, ale dnes holky na hřišti nechaly srdíčko, bojovaly a dřely, za což je musím pochválit a poděkovat a takový výkon je dobrý příslib do dalších bojů.

Rýznarová - Backová, Klímková, Postředníková, Švrčková (Kotalová) - Kölblová (Stošková), Nguyen, Gvužďová, Lokajová - Odziomková (Vavříková), Trojanová

 

 

Zpět