11.kolo MSDŽ: FC Vítkovice - Fobal Studénka 12:0 (5:0)

01.11.2010 07:15

Poslední kolo podzimní části soutěže a náš soupeř poslední celek tabulky. Do utkání jsme šli s jednoznačným cílem - zisk 3 bodů a vylepšení skóre.

Hosté hned z úvodního výkopu vybojovali rohový kop. To bylo taky poprvé a naposledy, co se dostali k naší bráně za celý zápas. Celé utkání se odehrálo na půlce statečně bojující Studénky. Hostující hráčky zahustily prostor před svojí šestnáctkou a dostat se přes tento obranný blok nebylo vůbec jednoduché. Poprvé rozvlnila síť již v 10. minutě Trojanová, poté, co jí hráčka hůstí nahrála přímo z výkopu, to však ještě sudí neuznal. O 6 minut později se už však skóre měnilo, když se Trojanové podařilo střelou z 20 metrů pod padající brankářku rozvlnit sít - 1:0. O 4 minuty později se stejná hráčka radovala z další vstřelené branky, když nádhernou technickou střelou k tyči nedala brankářce šanci - 2:0. Střelba z větší vzdálenosti se ukázala jako cesta k úspěchu přes zahuštěný prostor, o čemž se přesvědčila v 33.minutě Odziomková, když z 25 metrů pod břevno zvýšila už na 3:0. O 2 minutu později se obranou Studénky snažila probít Fidlerová a hostující hráčky tuto snahu ukončily až faulem v pokutovém území a po 3 penaltách v náš neprospěch jsme ji kopali také my. Míč si postavila sama postižená a sice ne s přehledem, ale proměnila ji - 4:0. O další 3 minuty později si rohový kop Trojanové naběhla Fidlerová, hlavou nasměrovala míč před bránu, kde si míč do vlastní sítě srazila Vodová - 5:0.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s cílem dát aspoň čestný úspěch, což sice trochu více zaměstnalo naší obranu, otevřelo to však cestu k bráně Studénky, čehož Vítkovické dokonale využily. Hned v 5.minutě druhé půle se na pravé straně uvolnila Postředníková a střelou podél brankářky zvýšila už na 6:0. Když o 3 minuty později završila brankou na 7:0 hattrick Trojanová, cíl už byl jediný a to dát soupeři 10 branek. Na 8:0 dávala v 62.minutě po rohovém kopu Dresslerová. V 71.minutě utekla po pravém křídle Fidlerová, před brankou našla Matysíkovou, která dávala už na 9:0. Desátého úspěchu jsme se dočkali v 78.minutě, kdy se do úniku dostala Dresslerová a podél vybíhající brankářky skórovala - 10:0. Další hráčka, která mohla v utkání završit hattrick byla právě Dresslerová, jenže když už se probila obranou a obehrála brankářku, tak se jí "podařilo" netrefit prázdnou bránu. Nádhernou brankou na 11:0 se prezentovala v 80. minutě Fidlerová, které prošla obranou a střelou pod sebe podél vybíhající brankářky skórovala. Účet zápasu završila Matysíková, která se závěrečným hvizdem využila závar před bránou - 12:0.

Utkání nelze zhodnotit jinak než zcela zasloužené vítězství. Holkám patří uznání a poděkování za výkon nejen v tomto utkání, ale v průběhu celé podzimní části a pevně věřím, že v jarní části se ještě popereme o lepší umístění, než je současné 4. místo. Současný kádr na to rozhodně má.

Sestava: Lokajová - Backová, Klímková, Stabravová (Stošková) - Vavříková (Gvužďová), Fidlerová, Matysíková, Postředníková - Trojanová (Halusková), Odziomková, Kölblová (Dresslerová)

Branky: 16.,20.,53. Trojanová, 35.,80. Fidlerová, 62.,78. Dresslerová, 71.,90. Matysíková, 33. Odziomková, 38. Vodová (vlastní), 50. Postředníková

Diváci: 100

Ing. Sokol Petr

vedoucí ženské kopané

Zpět