12.kolo MSDŽ: FC Vítkovice - ČSAD Havířov 2:3 (1:1)

04.04.2011 14:35

Hned na úvod jarní části soutěže nás čekal klíčový zápas, který měl rozhodnout, jak velké budeme mít šance získat 3., nebo případně ještě lepší umístění.

Do utkání jsme ani lépe vstoupit nemohli a už ve 2.minutě jsme se ujali vedení, když samostatný únik s přehledem proměnila Stošková - 1:0. O pár minut později přišel možná klíčový moment utkání, kdy se do stejné šance dostala Fidlerová, ale bohužel gól z toho nebyl. Vést po 5 minutách 2:0 by bylo určitě velice nadějné pro vítězství v celém utkání. Hra se od této chvíle odehrávala především ve středu hřiště bez vážnějších šancí na obou stranách. V půlce poločasu se však přesto soupeř dostal k vyrovnání, když na brankové čáře zaspala Hronová a střela ze střední vzdálenosti skončila v naší síti. Čas a prostor, který jsme však střílející hráčce nechali byl trestuhodný. O chvíli později jsme mohli opět strhnout vedení na naší stranu, když na bránu soupeře postupovala sama Odziomková. I ta však svůj nájezd neproměnila. Těsně před půlí se mohl radovat i soupeř, naštěstí nás zachránilo břevno a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Druhý poločas se podobal tomu prvnímu. My se snažili udeřit zejména po rychlých průnicích, kdy jak Stošková, tak Odziomková zaměstnávala obranu Havířova. Hosté se snažili kombinovat, k čemuž jim také dopomáhaly také naše hráčky, které jim k tomu dávaly prostor a čas. To se nám brzy vymstilo a po nedůrazu ve vlastní šestnácte jsme prohrávali 1:2. Naštěstí to naše děvčata nepoložilo a zásluhou Gvužďové bylo brzy vyrovnáno, když šikovnou tečí umístila míč k pravé tyči - 2:2. Oba týmy se snažili strhnout vedení na svou stranu, což se nakonec bohužel podařilo Havířovu, kdy po trestném kopu neudržela míč ve svých rukou Hronová, napoprvé ji ještě zachránilo břevno, na následnou dorážku už však byla krátká - 2:3.

Utkání mělo několik jak negativních, tak i pozitivních aspektů. K negatívním to, že jsme soupeři nechávali až příliš mnoho volného prostoru, což se tak kvalitnímu a zkušenému soupeři, jakým Havířov je, nesmí dopustit. Proměňování šancí. Nikdo nemůže čekat, že si proti kvalitním týmům budeme vytvářet 10 šancí za zápas a třeba 3 proměněné budou stačit k vítězství. V takových zápasech přijde, jedna, dvě a ty se musí proměnit, jinak musí přijít zákonitě porážka. V každém zápase, ať je soupeř jakýkoliv je nejdůležitější míč podržet, v klidu rozehrát a dát hře nějaký řád. Na tomhle musíme ještě hodně zapracovat... Na druhou stranu pozitivní bylo, že jsme se vůbec do těchto šancí dostali. V podzimním zápase v Havířově jsme se nedostali do žádné, dnes jich bylo několik a dokonce jsme vstřelili 2 branky, takže posun dopředu tam rozhodně je. Míče na útočníky už začínají konečně chodit tak, jak mají, za obranu, nebo mezi obránce do běhu, čímž jsme si vytvářeli šance.

Škoda toho, že se neurval žádný bodík, ale věřme, že příště už to určitě výjde.

FC Vítkovice - ČSAD Havířov 2:3 (1:1)

Branky: Stošková, Gvužďová

Diváci: 100

Sestava: Hronová - Backová, Veselková, Matysíková, Halusková (Lokajová) - Stabravová (Kölblová), Fidlerová, Gvužďová, Nguyen - Odziomková, Stošková

 

Zpět