12.kolo MSDŽ: FC Vítkovice - Valašské Meziříčí 1:6 (0:3)

24.04.2010 16:26

První domácí zápas na jaře nám přisoudil velice silný tým Valašského Meziříčí. Do zápasu jsme si dali nějaké úkoly, jejichž stoprocentní plnění by zajišťovalo možný úspěch v zápase. Těmi úkoly byly maximální bojovnost, pokrytí hráčů na těsno, nedat jim prostor na kombinace maximální podpora útoku i obrany zálohou.

Bohužel hned od úvodu zápasu se plnila jen ta bojovnost. Naše hráčky nestíhaly lépe hrajícím a kombinujícím hráčkám soupeře, nechávaly jim spoustu místa a velice kvalitní soupeř trestal. Už ve 4. minutě se dostala hráčka soupeře bez jakéhokoliv napadání s míčem až na hranici šestnáctky, posunula balón krásně mezi naše obránce na nabíhajícího útočníka a střelou podél brankářky k tyči otevřela skóre - 0:1. Poté jsme měli šanci my. Na půlce hřiště vybojovala míč Odziomková, potáhla balón po čáře až do rohu hřiště a nacentrovala před bránu, kde letící míč minuly obě bránící hráčky a balón se tak dostal na hranici jedenáctky na úplně volnou Trojanovou, ta však vystřelila velice slabě a brankářka s touto střelou neměla nejmenší problém. Nedáš dostaneš se bohužel potvrdilo a to hned 2 krát. Jedna branka vypadala úplně stejně jako ta první, druhá přišla po závaru před brankou a v 15.mitutě byl stav 0:3 a v podstatě bylo rozhodnuto. Hra se vyrovnala, ale soupeř si hlídal, co potřeboval a naše hráčky na víc bohužel neměly. Důležitý okamžik přišel těsně před půlí, kdy Nguyen vyslala balón za obranu soupeře, na který si nabíhala Odziomková. Brankářka na míč vyběhla, Odziomková posunula míč vedle brankářky, ale sama už uhnout nestihla a skončila v nemocnici. Brankářka dostala k údivu všech jen žlutou kartu. Z trestného kopu už nic nebylo.

Na začátku druhé půle byly lepší naše hráčky. Do sólového nájezdu se dostala od půlky hřiště Nguyen, bohužel však trestuhodně šanci zahodila a branku z 10 metrů přestřelila. A znovu platilo nedáš, dostaneš. Rohový kop hostů se dostal do hloučku hráček jak našich, tak soupeře, bohužel nikdo míč neodkopl, tak skončil v síti. O chvíli šla zase Nguyen sama na brankářku, tentokrát po levé straně a tentokrát to konečně skončilo v síti - 1:4. Jak by toho nebylo málo, vybrala si slabší chvilky i naše brankářka, kdy pustila 2 střely ze střední vzdálenosti a účet zápasu se tak uzavřel na konečných 1:6. Skorigovat mohla ještě Nguyen, která šla sama přes celé hřiště, ale na zakončení už síly nezbyly.

Výsledek je možná až moc krutý, faktem je, že Valmezu jsme se vyrovnali snad jen v bojovnosti, jinak byl jasně lepší, fotbalovější, vyzrálejší a vyhrál zcela zaslouženě.

Rýznarová - Švrčková (Vavříková), Postředníková, Backová, Kotalová - Kölblová (Misiarzová), Nguyen, Gvužďová, Matysíková (Stošková) - Odziomková (Lokajová), Trojanová

Zpět