13.kolo MSDŽ: Stachovice - FC Vítkovice 2:2 (0:2)

02.05.2010 20:33

Po nevydařeném utkání doma proti Valašskému meziříčí jsme zajížděli na půdu Stachovic s cílem napravit se reputaci. Zápas se pro nás nezačal vyvíjet dobře vlastně ještě předtím, než vůbec začal. V týdnu opustila tým brankářka, stále zůstávala zraněná naše nejlepší střelkyně Odziomková, k tomu se přidala další zranění a nějaké nemoci, takže jsme na zápas vyráželi v 11 lidech bez několika opor. Naštěstí hráčky širšího kádru se své šance zahrát si v základní sestavě zhostily více než znamenitě.

Utkání začali lépe domácí, měli mírnou převahu, ale do žádných vážnějších šancí se nedostávali. Zahrozili až v 10.minutě, kdy ranou z trestného kopu z 25 metrů orazítkovali břevno. Po této šanci jsme však otěže utkání přebrali my, hráli jsme aktivněji, kombinačně, důrazně a soupeř se dostával po tlak. Netrvalo dlouho a dočkali jsme se zaslouženého vedení. Ve středu pole jsme získali míč, přenesli ho na levou stranu, odkud přišel centr do šestnáctky, brankářka Stachovic špatně vyběhla a Švrčková špičkou kopačky poslala míč vedle brankářky do sítě - 0:1. Za 15.minut jsme se radovali zase, když Matysíková krásnou přihrávkou mezi obránce našla nabíhající Stoškovou, která pohlednou střelou kolem vybíhající brankářky zvýšila na 0:2. Obraz hry se neměnil, za chvíli se ve stejné situaci ocitla znovu Stošková, tentokrát už však bohužel její střela minula bránu. Před půlí znovu zahrozili domácí, kdy z brajku znovu nastřelili břevno. Těsně před půlí si obnovila zranění třísla Trojanová, ale zabojovala a s vypětím všech sil zápas dohrála.

Druhý poločas jsme prakticky hráli v 10 lidech a na obrazu hry se to hned projevilo. Domácí začali být aktivnější, ale dobře fungující obrana všechny akce domácích bezpečně likvidovala. Zaspala až při trestném kopu, kdy míč brankářka vyrazila před bránu a sběhlo se k němu hned 5 hráček domácích. Naštěstí brankářka znovu zasáhla a vytěsnila střelu nad bránu. Tentokrát jsme se spoléhali na brejky my, největší šanci z něj měla Nguyen, kdy utekla po levém křídle a střelou na zadní tyč trefila bohužel tyčku. Potom však přišly dva rozhodující momenty celého utkání. Domácí nacentrovali míč z levé strany před bránu, brankářka ho neudržela v rukou a po dorážce skončil míč v naší síti. Úplně stejná situace se opakovala o 10 minut později, akorát z pravé strany. Brankářka Hronová stála v bráně vůbec poprvé a zaplatila nováčkovskou daň. Centry to nebyly nejjednodušší a možná i mnohem zkušenější brankář by s nimi měl problémy. Nicméně ukázala, že je velikým příslibem do budoucna a tvrdých trénincích nám bude určitě oporou. Do konce zápasu se už nic zajímavého nastalo a tak jeden bod zůstal ve Stachovicích, jeden jsme si odvezli my a jeden zůstal ČMFS.

Co se týče herního projevu to byl náš určitě nejlepší zápas. Holky makaly a byly lepší a troufám si říct, že si i zasloužily vyhrát. Bohužel se tak nestalo, ale za výkon si určitě zaslouží pochvalu a poděkování.

 

Hronová - Backová, Klímková, Postředníková, Kotalová - Kölblová, Švrčková, Nguyen, Matysíková - Trojanová, Stošková

Branky: Švrčková, Stošková

 

Zpět