14.kolo MSDŽ: FC Vítkovice - AFC Veřovice 1:0 (1:0)

18.04.2011 07:24

Do utkání s již tradičním soupeřem jsme vstoupili bez několika zraněných opor. Mimo byli Odziomková, Vavříková, Gvužďová, Nguyen a Janečková. Na střídání tak byla připravená pouze čerstvě uzdravená Klímková.

Úvod zápasu se odvíjel převážně ve středu hřiště, přesto však byly aktivnější domácí fotbalistky a snažili se ohrozit branku Veřovic. Do první vážnější šance se dostávala Stošková, když postupovala sama na bránu, byly však pomalá a nedůrazná a hostující obrana ji vytlačila do autu. Kuriózní a rozhodující moment zápasu přišel o něco později, když brankářka Veřovic chytla míč, vyběhla s ním na hranici šestnáctky a z výkopu našla pouze naši Fidlerovou a ta hned poslala míč obloučkem zpátky za brankářku do sítě - 1:0. Další šanci měla z přímého volného kopu opět Fidlerová, ale její krásná střela skončila pouze na břevně a míč se od něj odrazil kousek před čáru. A když i další přímý volný kop Fidlerové gólem neskončil, bylo poločasové skóre 1:0 pro nás.

Do druhé půle jsme opět vstoupili aktivněji a do obrovské šance se dostala Fidlerová, když se objevila sama před brankářkou, ale její snaha o přehození brankářky nevyšla a míč skončil těsně mimo bránu. Do druhé půle nahradila nevýraznou Stabravovou Klímková a to se ukázalo pro další průběh zápasu jako dost zásadní. Půl hodiny před koncem zápasu Fidlerová došlápla tak nešťastně, že to odneslo koleno a musela ze zápasu odstoupit a my museli dohrávat pouze v desíti. O chvíli později bylo ještě hůř, když si vymkla kotník Rehovičová a přestože zůstala v poli, bojeschopných už bylo jen devět hráček. Od této chvíle se utkání odehrávalo pouze na naší půlce s naší občasnou snahou o nějaký ten brejk. Přestože jsme však byli pod tlakem, do žádné vážnější šance jsme soupeře nepustili až na jednu, kdy se po levém křídle uvolnila hostující hráčka, prodrala se naší obranou, z blízka však zvolila jako zakončení lob, který skončil vysoko nad naší bránou. Do vážnějších příležitostí jsme se naopak dostávali my, když si z poloviny hřiště dopajdala k bráně soupeře Rehovičová, tam se dostala k míči, udělala kličku hostující brankářce, bohužel však střela skončila mimo bránu. Další šanci Backové zastavil ofsajd, který byl asi jen velice milimetrový. 5 minut před koncem utkání dostala silné křeče Halusková a už to vypadalo, že zápas dohrajeme v osmi. Naštěstí zatla zuby a utkání dohrála. Poslední šanci na vyrovnání měli hosté z trestného kopu po ruce Veselkové, střela však skončila nad bránou a utkání tak skončilo vydřeným, ale zaslouženým vítězstvím.

Nezbývá než smeknout před všema holkama, které si v tomto zápase sáhly až na dno a příkladnou bojovností dotáhly vítkovické barvy k vítězství. Je to jen a jen jejich vítězství, které si právem zasloužily.

FC Vítkovice - AFC Veřovice 1:0 (1:0)

Branka: Fidlerová

Sestava: Hronová - Backová, Matysíková, Veselková, Halusková - Kölblová, Fidlerová, Lokajová, Stabravová (Klímková) - Rehovičová, Stošková

Petr Sokol

Zpět