14.kolo MSDŽ: FC Vítkovice - Olympia Bruntál 0:1 (0:0)

10.05.2010 07:51

Ve 2. domácím zápase jsme hostili fotbalistky Bruntálu. Aktuálně 3.tým tabulky v posledním utkání rozdrtil Slovan Ostrava 8:0, takže jsme věděli, že nás nečeká vůbec nic lehkého. Navíc do utkání stále nemohla nastoupit Odziomková, jejíž koleno stále není v pořádku.

Od úvodu utkání se hrál docela pohledný fotbal, ve kterém jsme měli možná trochu překvapivě mírně navrch. Naše děvčata dobře kombinovala, míč přenášela ze středu na kraje, kde míč potáhly a centrovanými míči do šestnáctky se snažily ohrozit bránu. I přes sérii rohových kopů jsme však branku hostů výrazně neohrozili. Neujaly se ani trestné kopy Trojanové a Švrčkové. Hosté se moc do hry nedostávali díky dobrému napadání ve středu hřiště. Spoléhali se tak na brejky. Z jednoho se dostali do vyložené šance, když šla hostující hráčka na naší brankářku od poloviny sama. Naštěstí Hronová dobře vyběhla, zmenšila střelecký úhel a snaha o obstřelení skončil mimo bránu. Za zmínku v prvním poločase stojí už jen to, že si Trojanová opět obnovila zranění třísla a musela opustit hřiště.

Na začátku druhé půle přišel rozhodující okamžik celého zápasu. Hosté kombinovali na naší půlce, obrana jim ukopla míč směrem k naší bráně a brankářka v domění, že jde o malou domů odkopla míč do autu. Z něho se dostal míč na levou stranu hřiště, kde přišla přihrávka na nabíhajícího útočníka a střela kolem vybíhající brankářky skončila v síti - 0:1. Od toho okamžiku tempo hry trochu upadlo. Hra byla vyrovnaná s minimem šancí naa obou stranách. Za zmínku stojí brejk hostů po pravé straně a nepřesná střela vedle brány a na naší straně přečíslení 3 na 2, kdy se k míči tlačily Matysíková s Gvužďovou a tak si dávaly přednost, až z toho nic nebylo. Do konce zápasu se už nic nezměnilo a tak si hosté z Bruntálu odvážejí 3 body.

Mě osobně se zápas líbil po fotbalové stránce moc líbil. Kombinace, nabíhání si, zavolání si o míč, tohle vše bylo v pořádku. Líbil se mi výkon brankářky Hronové. Co se mi nelíbilo byl důraz v osobních soubojích a bude třeba ještě vypilovat kondičku.

Zpět