17.kolo MSDŽ: FC Vítkovice - Slovan Ostrava "B" 1:1 (0:0)

26.05.2010 06:48

Po sérii porážek jsme chtěli už konečně urvat nějaké body, v tomto zápase se bohužel podařil nakonec jenom jeden. Osobně jsem z tohoto zápasu hodně zklamaný.

Celý první poločas jsme byli jasně lepší, soupeře zatlačili na jeho polovinu a na tu naší ho pouštěli jen velice sporadicky. Kdyby se naše brankářka odešla dívat na atletiku, vůbec nic by se nestalo. To brankářka soupeře si zachytala celkem hodně, ale se slabýma střelama neměla sebemenší problém. Postupem času jsme se začali stále více prosazovat balóny mezi obránce soupeře na nabíhající útočníky. A to se ukázalo být jako šance, jelikož to obraně dělalo velké problémy a o brankářce ani nemluvě. Vybíhala velice nejistě, z jednoho vyběhnutí dokonce napálila míč do jediné spoluhráčky v její blízkosti. Bohužel nedůraz našich útočníku znamenal, že z těchto kiksů nic nebylo. Největší šance první půle přišla pár minut před půli, kdy se skoro z půlky řítila na bránu úplně sama Stošková. Brankářka místo vyběhnutí couvala na brankovou čáru....zdálo by se ideální stav....jenže....přišla úplně nepochopitelně zbrklá střela do prostřed brány. Neomluvitelná chyba. Tohle musí být gól!!!

Druhá půle začala brejkem hostů. Na míč za naší obranu si vyběhla naše brankářka, byla u něj dřív, jenže míč nedokázala zachytit a po téhle hrubce skončil míč z těžkého úhlu v naší síti - 0:1. Potvrdilo se nedáš, dostaneš. Obraz hry se moc nezměnil, byli jsme nadále lepší, nicméně brejky hostů byli více než nebezpečné. Jeden však pokryla brankářka a druhý skončil na tyči. Švrčková se z obrany vysunula do útoku a riskli hrát jen se 3 obránci. Tato hráčka se za chvíli taky dostala do samostatného nájezdu na brankářku, ale stejně jako Stošková zvolila střelu do brankářky. Pak si vzala míč Nguyen, obehrála úplně vše, co ji stálo v cestě, i brankářku a čekala jí prázdná brána...jenže i to v dnešním zápase neznamenalo gól a střela skončila vedle. Se závěrem zápasu se náš tlak stupňoval a to také tím, že jsme prakticky do útoku posunuli úplně všechno. Měli jsme několik standartních situacích a po jedné z nich se po závaru před bránou 2 minuty před koncem zápasu prosadila Švrčková. Potom se už nic zajímavého nestalo a zápas tak skončil dělbou bodů.

Rozhodně jsme v tomto zápase byli lepším týmem, ale že by jsme si zasloužili vyhrát rozhodně říct nemůžu. Tým, který zahodí tolik vyložených šancí si to nezaslouží!! Porážka by byla až moc krutá, takže zasloužená remíza.

Zpět