18.kolo MSDŽ: Poličná - FC Vítkovice 0:9 (0:6)

07.06.2010 06:53

Na hřiště suverénně posledního celku soutěže jsme zajížděli s jasným cílem dovést 3 body. To se nakonec podařilo a se 3 body jsme si dovezli i o něco vylepšné skóre.

Zápas ani lépe nemohl začít a už ve 3 minutě jsme vedli 0:2 po 2 brankách Nguyen, která dostala 2 přihrávky mezi obránce a střelami k tyči uklidnila tým. Zápas probíhal zcela v naší réžii a domácí se soustředili pouze na bezhlavé odkopávání míče od své branky. Na naší straně se střídala šance za šancí, některé končily "divnými" ofsajdy, některé opravdovými ofsajdy a některé až neuvěřitelně zahozenou možností dát gól. Naše holky se snažily hrát převážně kombinačně, kdy obrana vyvezla míč do středu hřiště a přes zálohu chodily balóny mezi obránce domácích na naše nabíhající útočníky. Některé přihrávky šly i vrchem, ty však byly nepřesné a končily v autu a nebo v náruči domácí brankářky. Sílu soupeře může nastínit také akce Postředníkové, která vzala balón u své branky a běžela s ním přes celé hřiště, obehrála vše, co se jí postavilo do cesty, bohužel se však dostala až příliž blízko brankářky a už nestačila pořádně zakončit. Nutno ale také vyzdvihnout tah na branku a techniku Postředníkové, kterou bych při této akci nedostihl snad ani na kole. V 15. minutě se prosadila Gvužďová do protisměru brankářky - 0:3, do poločasu se pak ještě prosadily Nguyen - 0:4, Odziomková - 0:5 a znovu Gvužďová - 0:6.

Do druhého poločasu jsme šli s cílem dát 10 branek, což se nakonec bohužel nepodařilo. Začali jsme trošičku ospale a hra se vyrovnala, pro naší branku to však nic závažněšího neznamenalo. V 65. minutě dala na 0:7 znovu Gvužďová a od této chvíle se hrálo už jen u branky soupeře. Gólově jsme se však dokázali prosadit až v závěru, kdy na 0:8 dávala Švrčková a na 0:9 Gvužďová.

Utkání bych označil jako pohodové s jasným výsledkem, i když soupeř bojoval, nebylo mu to nic platné. Jediné, co mě mrzí byla neskutečná spousta zahozených šancí a zbytečná zbrklost některých našich hráček.

Janečková - Backová, Postředníková, Klímková, Švrčková - Trojanová, Nguyen, Gvužďová, Lokajová (Kölblová) - Odziomková (Dresslerová), Stošková (Vavříková)

Zpět