2.kolo MSDŽ: ČSAD Havířov - FC Vítkovice 1:0 (1:0)

29.08.2010 16:03

Ve 2.kole nás čekal silný celek Havířova. Za loňskou sezónu jsme jim měli co vracet, jelikož oba zápasy skončily shodně 0:8 v náš neprospěch.

Prvních zhruba 5 minut prvního poločasu byla hra vyrovnaná, poté nás však Havířov zatlačil na vlastní polovinu a za celý první poločas až na vyjímky nás z ní taky nepustil. Obrana podporovaná zálohou však fungovala velice dobře a domácí se do žádných šancí nedostávali. A tak to zkoušeli střelami z dálky, ale ty byly buď velice slabé a brankářka s nimi neměla žádné problémy a když už šlo o silnější střelu, víc než naši branku to ohrožovalo polorozpadlou budovu za brankou. Jediná vážnější šance přišla po závaru v naší šestnástce, kdy se snad na 2 metrech čtverečních seběhlo 5 hráček z každého celku a balón se odrážel od jedné k druhé. Domácí fanoušci tlačili míč očima do naší sítě, naši fanoušci, kteří přijeli a bylo jich hodně slyšet, za což jim děkujeme tlačili míč očima pryč. Naštěstí zvítězila naše obrana a oči našich fanoušků a míč se podařilo odvrátit do bezpečí. Jelokož jsme byli pod tlakem, mezi zálohou a útokem byla obrovská propast a tak jsme se soustředili převážně na nakopávané míče dopředu, kde však měla obrana Havířova jak početní, tak výškovou převahu a celkem bez problémů tyto míče sbírala. Havířov byl v útoku celkem bezzubý a tak jsme jim bohužel ke gólu pomohli sami. Z našeho autu hráčka špatně zpracovala balón a kopla ho na roh. Z něho se Havířov krásnou hlavičkou prosadil.

Do druhé půle jsme šli s cílem pokusit se o obrat v utkání. Hra se vyrovnala a místy jsme byli i lepší, do šancí jsme se však nedostávali a když už se nějaká šance rýsovala, zastavil ji praporek pomezního. Holky bojovaly statečně, domácí obrana se chvílemi celkem slušně zapotila, nicméně vcelku pohodlně pohlídala jednobrankové vedení až do konce zápasu.

Vítkovickým fotbalistkám rozhodně patří poděkování za bojovnost a i když bylo ve hře ješt dost chyb, tak zejména hra ve druhém poločase je obrovským příslibem do dalších bojů.

Janečková - Backová, Veselková, Postředníková, Stabravová (Klímková) - Kölblová, Trojanová, Nguyen (Halusková), Lokajová (Vavříková) - Odziomková, Dresslerová

Zpět