4.kolo MSDŽ: AFC Veřovice - FC Vítkovice 0:2 (0:0)

12.09.2010 14:01

Hned po příjezdu do místa konání zápasu bylo jasné, že víc než nějaký kombinační fotbal to bude boj. Silně podmáčený terén na hranici regulernosti nedovoloval žádné fotbalovější akce.

To se potvrdilo a na hřišti se odehrával tvrdý boj. V něm byly od úvodního hvizdu úspěšnější vítkovické fotbalistky, domácí zhustili prostor před šestnáctkou a prosadit se bylo nesmírně těžké. Nejvíc hlavu motaly Fidlerová s Nguyen a po stranách Odziomková s Trojanovou, ale veškeré pokusy o střelbu končily pádem a kdo se dokázal udržet na nohou, vystřelil pouze velice slabě. Snažili jsme se prosadit také ze vzduchu, ale bezúspěšně. Útok podporovala také celá záloha a vznikal tak nebezpečný prostor pro brejky domácích, ale obrana fungovala bezpečně. Po prvním poločase tak byl stav 0:0.

Ve 2. poločase se hra trochu vyrovnala, přesto jsme měli více ze hry. Šance však končili převážně stejně, jako v poločase prvním. Vyskytla se už také nějaká ta nebezpečnější střela, brankářka domácí tým podržela. Když už se zdálo, že branka nepadne, v šestnáctce se kolem obránkyně obtočila Fidlerová, vystřelila přímo na brankářku, ta však míč neudržela a pod nohama ji míč propadl do sítě - 0:1. Během okamžiku se všichni ke střelkyni seběhl a vytvořili na hřišti kopec hráček. Radost to byla obrovská, protože to vedení bylo zasloužené a prosadit se bylo nesmírně těžké. Hned vzápětí se po rohu Odziomkové prosadila hlavou znovu Fidlerová a bylo o utkáni rozhodnuto - 0:2. Až na jeden trestný kop domácích se už nic vážnějšího nestalo a my si odvezli 3 bodíky domů do Vítkovic.

Vydřené vítězství, ale naprosto zasloužené. Holkám zaslouží poklona a obrovské poděkování, s jakým úsilím dnes vítězství vybojovaly!

Janečková - Backová, Postředníková, Veselková, Stabravová - Kölblová (Gvužďová), Fidlerová, Nguyen, Matysíková (Lokajová) - Odziomková, Trojanová (Stošková)

Ing. Sokol Petr

vedoucí ženské kopané

 

 

 

Zpět