5.kolo MSDŽ: FC Vítkovice - Český Těšín 3:1 (2:0)

20.09.2010 07:09

Po 2 výhrách v řadě jsme chtěli naplno bodovat i v dalším zápase, tentokrát proti Českému Těšínu. Stál proti nám nejen silný soupeř, jehož výkon dle mého názoru neodpovídá jeho umístění v tabulce, ale také rozhodčí, což už se začíná stávat pomalu tradicí. Naštěstí se s tím naše holky vypořádaly a vybojovaly další vítězství.

První poločas začal naším mírným náporem, do šancí se tlačili oba útočníci a taky záloha. Obrana hostů však pracovala spolehlivě a s kvalitní brankářkou v zádech naše akce zastavovala. Těšín se spoléhal zejména na brejky. Několik jeho hráček bylo velice technicky vyspělých a rychlých a neustála udržovalo naší obranu v pohotovosti. V 16.minutě se hosté vytáhli ve větším počtu dopředu a hned za to zaplatili. Po přečíslení 5 na 2 se míč dostal až k Fidlerové a ta poprvé rozvlnila síť. Obraz hry se nijak neměnil, neustále jsme tlačili na obranu soupeře a hnali se dopředu. Lajnová rozhodčí dělala co mohla, aby naše akce zastavovala a mávala ofsajdy ještě když byly naše hráčky na vlastní půlce a nebo auty, které ještě ani zdaleka nebyly. Naštěstí aspoň něco málo si pohlídal hlavní a hru nechal pokračovat. 7 minut před koncem jsme se opět prosadili, když se až před brankářku Těšína dostala opět Fidlerová, napoprvé sice ještě brankářka stihla zareagovat, dorážka už však skončila v síti. Do kabin se tak šlo s celkem uklidňujícím vedením 2:0.

O tom, že 2:0 není vůbec uklidňující jsme se přesvědčili hned po příchodu z kabin a pak o 10 minut později. V 51. minutě po trestném kopu Těšína brankářka stihla míč jen vyrazit a hosté byli důraznější než naše obrana a bylo to 2:1. O 10 minut později se nechala úplně zbytečně vyloučit Stabravová a začali jsme se strachovat o výsledek. Naštěstí jsme už hosty do žádných vážnějších šancí nepouštěli a i v 10 se snažili hrát útočný fotbal. Zejména při mnoha rohových kopech a a trestňáku Trojanové to vypadalo na gól, výborná brankářka Těšína však byla proti. Uklídnění přišlo až v 76.minutě, kdy míč za obranu dostala Nguyen a střelou podél brankářky k pravé tyči zvýšila náš náskok na 3:1. Po této brance se už utkání bez problému dohrálo a my si připsali další 3 body v tabulce.

I když to naše holky neměly v tomto zápase vůbec lehké, semkly se, zabojovaly a vydřely cenné vítězství, za což jim je třeba poděkovat. Hrály velice pohledný fotbal a zápas od zápasu se jejich výkon zlepšuje, což je jen a jen dobře.

Sestava: Hronová - Backová, Stabravová (61. ČK), Postředníková, Lokajová - Vavříková (Klímková), Fidlerová, Nguyen, Matysíková (Stošková) - Trojanová, Odziomková (Kölblová)

Branky: 16. a 38. Fidlerová, 76. Nguyen - 51. Lepiková

ČK: 61. Stabravová

Diváci: 70

Ing. Sokol Petr

vedoucí ženské kopané FC Vítkovice

Zpět