7.kolo MSDŽ: FC Vítkovice 1919 - SK Brušperk 3:0 (1:0)

06.10.2011 15:11

Po dvou porážkách za sebou jsme už potřebovali bodovat a do cesty se nám postavil nepříjemný soupeř z Brušperku.

Od úvodních minut byla vítkovická děvčata lepším týmem, ale nevycházely přihrávky podle představ a soupeř navíc pozorně bránil, takže mnoho šancí jsme neměli. Hráčky Brušperku se pokoušely o nebezpečné brejky, které však naše obrana bez problémů zastavovala. Úvodní branky jsme se dočkali až v polovině prvního poločasu, kdy se centr z pravé strany dostal  k nehlídané Nguyen a ta střelou podél vybíhající brankářky otevřela skóre - 0:1. Do další šance se o chvíli později dostávala opět Nguyen, zastavil jí však ofsajd. Do přestávky to byla poslední zajímavá šance.

Druhá půle se nesla v duchu snahy Brušperku o vyrovnání, ale do žádných vážnějších šancí se nedostal. Naopak my jsme hrozili z brejku. Hned ten první využila Odziomková, která utekla po pravé straně a střelou k levé tyči uklidnila zápas - 0:2. Další šanci měla Odziomková z trestného kopu, střela to byla velice povedená, avšak brankářka Brušperku předvedla ještě povedenější zákrok a střelu vytěsnila na roh. Další brejkovou příležitost měla Břenková, ale opět ztroskotala na brankářce. Následoval brejk Nguyen, která z lajny nacetrovala míč do šestnáctky, kde si naběhla Gvužďová a definitivně rozhodla o osudu zápasu - 0:3. Oba týmy pak daly prostor zahrát si hráčkám širšího kádru a do konce zápasu se tak už nic nezměnilo.

Hronová - Backová (Urbancová), Veselková, Matysiková, Klímková - Luzarová (Kölblová), Gvužďová, Nguyen, Stošková (Vyležíková) - Odziomková (Budošová), Břenková

Branky: Nguyen, Odziomková, Gvužďová

Zpět