7.kolo MSDŽ: FC Vítkovice - SK Brušperk 8:0 (3:0)

04.10.2010 13:39

V 7.kole nás na domácím hřišti čekal nováček z Brušperku. Před sezónou jsme s tímto celkem sehráli přípravné utkání, které skončilo 8:0 a stejným výsledkem dopadlo i utkání mistrovské, i když se výsledek nerodil úplně jednoduše.

Brušperk od úvodních minut statečně bojoval a na naší hře to bylo znát. Moc se nám nedařila kombinace a hráčky se snažily prosadit individuálně se střídavými úspěchy. Když už jsme se dostali k bráně soupeře, skončila šance buď ofsajdem a nebo slabounkou střelou, se kterou neměla brankářka hostí sebemenší problémy. Klid tak na naše kopačky přinesla až 24.minuta, kdy dostala mezi obranu míč do sólového nájezdů Fidlerová a s přehledem zakončila - 1:0. O 4 minuty později se situace opakovala, tentokrát však dostala balón na kopačky Matysíková a vybíhající brankářku překonala vzduchem do pravého horního rožku brány - 2:0. Do konce první půle se hrál spíše bojovný, než pohledný fotbal. V závěru první půle v pravém rohu hřiště kombinovaly Fidlerová s Nguyen, míč se dostal až před bránu k prvně jmenované a ta se závěrečným hvizdem opět rozvlnila síť - 3:0.

Ve druhém poločase se už hrál pohlednější fotbal, což také přineslo ovoce v podobě navýšení skóre. V 55.minutě se obranou hostí probila Fidlerová a pro ni již nebyl problém překonat brankářku - 4:0. Hrálo se už jen na jednu bránu. V 65.minutě se z hranice malého prosadila Vavříková střelou mezi nohy - 5:0. O 7 minut později se mezi střelce zapsala taky výborně hrající Nguyen - 6:0. V 81.minutě se na pravém křídle uvolnila Nguyen, nacentrovala před bránu, kde si naběhla Vavříková a překonala bezmocnou brankářku - 7:0. Účet utkání uzavřela nádherným sólem Nguyen, která si vzala míč na vlastní půli, po pravém křídle utekla úplně všem a střelou ze šestnáctky k levé tyči rozvlnila naposledy síť.

Sestava: Hronová - Backová, Postředníková (Klímková), Veselková - Fidlerová, Kölblová (Vavříková), Nguyen, Matysíková - Trojanová, Halusková (Gvužďová), Stošková (Dresslerová)

Branky: 24.,45.,55. Fidlerová, 65.,81. Vavříková, 72.,87. Nguyen, 28. Matysíková

Diváci: 100

Zpět