8.kolo MSDŽ: Bruntál - FC Vítkovice 4:0 (2:0)

13.10.2010 09:18

K důležitému zápasu zajížděly v osmém kole Moravskoslezské divize žen vítkovické fotbalistky do Moravskoslezského Kočova, kde mají své zázemí hráčky Olympie Bruntál, které zatím v soutěži neprohrály. Dal se čekat těžký souboj mezi výkonnostně stoupajícími Vítkovicemi a ambiciozním Bruntálem, který měl v minulé sezoně dobře nastartováno a v létě ještě značně posílil o další zkušené hráčky. Místa pro fotbal však v tomto utkání bylo méně, než bychom si přáli…
Domácí fotbalistky začaly očekávaným náporem, který hostující hráčky přežily bez úhony. Pak se hra začala vyrovnávat a do první nadějné šance se dostali hosté, když brankářka neudržela míč po střele, avšak dorážku Fidlerové stačila ve spolupráci s obránkyněmi vytlačit mimo tyče. Většina prvního poločasu se odehrávala mezi velkými vápny a bylo to spíše o nasazení. Bruntál působil fotbalovějším a organizovanějším dojmem, ale měl problém s přechodem přes vítkovickou obranu. Když už se to jeho hráčkám podařilo a dostaly se k zakončení, zakročila v pohodě a s jistotou chytající Hronová. Zlomový okamžik zápasu přišel po půlhodině hry, kdy na nosítkách a následně v nemocnici skončila s poraněným kolenem vítkovická stopérka Veselková. V té chvíli došlo ke kurioznímu momentu, když domácí pořadatel bojoval několik minut se světelnou tabulí, aby mohly Vítkovice vystřídat za zraněnou Veselkovou. Podařilo se naštěstí vystřídat ještě v prvním poločase, ale domácí hráčky dokázaly využít zmatku v obraně i psychického rozladění vítkovických hráček z vynuceného odchodu jedné z opor. Do té doby skvěle chytající Hronová zazmatkovala při závaru před brankou, nejlépe se zorientovala Schoberová a střelou od tyče ve 39.minutě otevřela skore. Před poločasovým hvizdem přinesla ovoce pro Bruntál dobrá práce Jarošové na pravé straně, která pronikla do pokutového území a vítkovické hráčky ji zastavily pouze faulem. Sama Jarošová si postavila míč na značku pokutového kopu, trefila pouze břevno, ale Helekalová z dorážky se už nemýlila, a tak si v posledních minutách Bruntál vytvořil dvoubrankové vedení.
Další rána přišla v přestávce, kdy se ukázalo, že vítkovická brankářka Hronová dohrála se sebezapřením s bolestivým zraněním prstů na ruce a do druhého poločasu s ní nelze počítat. Druhá brankářka Janečková ještě léčí své zranění, a tak šla do branky teprve třináctiletá útočnice Trojanová. Do druhé půle jsme šli s poněkud polepenou sestavou, ale holky se o to více snažily zabojovat a dát kontaktní branku. Vytvořily si i nějaké šance, ale když už byla překonána i brankářka, pomohlo domácím břevno. Nadějně vypadal i průnik Fidlerové, která se snažila dohrát akci, přestože před šestnáctkou dostala přes kotníky, ovšem jako několikrát v zápase bez povšimnutí rozhodčího, a v zápětí ještě dostala žlutou kartu. Závěr už byl buď anebo. Holky vrhly všechny zbývající síly do útoku a tak se otevřela možnost pro rychlé bruntálské brejky. Posledních deset minut patřilo Bruntálu. Po třetí brance bylo definitivně rozhodnuto. Ještě jsme však stačili přijít o druhou stopérku nucena odkulhat za brankovou čáru.
Nerad se vyjadřuji k výkonu pana rozhodčího, ale tentokrát mi to nedá. Na zápas se dostavil pět minut před utkáním, ale budiž. Zhruba v polovině prvního poločasu měl první „překlep“, ale jinak zatím pískal dobře a s přehledem. Co předváděl potom, to už bylo ubohé. Zhruba dalších 60 minut to vypadalo, že to má lidově řečeno „na háku“. Další průběh nezvládl, nechal spoustu zákroků bez povšimnutí a připustil tvrdou hru. Perličkou na závěr bylo, že přes hodně ošetřování a sedm střídání ve hře ukončil zápas v době, kdy na stopkách naskočil čas 89:00 (mimochodem první poločas v čase 44:30). Zřejmě spěchal. Ja jasné, že bylo už rozhodnuto, ale tohle jen podtrhlo jeho přístup k zápasu a není více k tomu co dodat...
Branky: 39.min. Schoberová, 44.min. Helekalová, 80.min. Filipčíková, 86.min. Fišerová
Sestava Vítkovic: Hronová (46.Kölblová), Backová, Veselková (37.Stabravová), Postředníková (89.Dresslerová), Klimková, Nguyen, Fidlerová, Matysíková, Trojanová, Odziomková, Vavříková (62.Gvužďová)
 

Zpět