9.kolo MSDŽ: FC Vítkovice - Comfort Dobratice 1:3 (0:1)

19.10.2010 08:00

Po velice těžkém zápase v Bruntále nás čekal další silný soupeř, tentokrát Dobratice. Pokud jsme si chtěli udržet kontakt se špicí, nezbývalo nám nic jiného, než vyhrát. To se bohužel nakonec v nekompletní sestavě nepodařilo a soupeř si odvezl všechny body.

S hráčkou z pole v bráně (Hronová i Janečková zraněné) a bez opory zadních řad Veselkové utkání nezačalo utkání špatně a hrál se poměrně vyrovnaný zápas. Dokonce měli vítkovické fotbalistky více míč na kopačkách. Také první šanci jsme se vytvořili my, kdy po trestném kopu Trojanové brankářka pouze míč vyrazila před sebe, než však stihla míč doběhnout Fidlerová a uklidit ho do sítě, stačila svou chybu napravit. Hra se odehrávala převážně mezi oběma šestnáctkami s minimem šancí, které si brankářky bez problému pohlídaly. Ve druhé polovině první půle přišla o míč na půlicí čáře Fidlerová, následoval brejk po pravém křídle a přízemní centr si našem před naší bránou nepokrytou Klusovou a ta střelou k tyči otevřela skóre - 0:1.

Do 2.poločasu jsme nastoupili s cílem otočit nepříznivý výsledek. V úvodu druhé půle nás však Dobratice přehrávaly a my se skoro nedostali za polovinu. Tento tlak vyústil ve druhou branku, kdy po levé straně utekla Orečná a střelou ke vzdálenější tyči zvýšila na dvoubrankový rozdíl - 0:2. Po této brance jsme více vyrovnali hru a dokonce se nám podařilo i snížit, když se na levém křídle krásně uvolnila Trojanová, centrem našla před bránou Fidlerovou, její střela ještě orazítkovala břevno, ale Odziomková už hlavou uklidila míč do sítě - 1:2. To běžela 72.minuta. Jenže hned o minutu později znovu udeřili hosté. Znovu Orečná a úplně identická situace, jako při druhé brance - 1:3. Po této brance se už nic vážného nestalo a Dobratice si pohlídali cenné vítězství.

Sestava: Lokajová - Backová, Postředníková, Klímková, Stabravová - Fidlerová, Odziomková, Nguyen, Matysíková - Trojanová (Vavříková), Rehovičová (Gvužďová, Stošková)

Branky: Odziomková - Klusová, Orečná 2

Diváci: 50

Ing. Sokol Petr

vedoucí ženské kopané

 

Zpět