Dohrávka 14.kola MSDŽ: AFC Veřovice - FC Vítkovice 1:2 (0:2)

13.06.2010 19:00

Již 2 krát bylo toto utkání odloženo a na 3. pokus jsme doufali, že už se odehraje. Počasí tentokrát přálo a tak se zdálo, že už bude vše bez problémů. Nestalo se tak a tentokrát selhal rozhodčí, který k utkání nedorazil. Po krátkém jednání se našel náhradní rozhodčí a mohlo se hrát.

Našemu týmů chyběla jedna z opor Nguyen, domácím dlohodobě nejlepší hráčka Černochová, takže to bylo vyrovnáno. Lépe začly naše děvčata a vytvořila si tlak dočkala se také úvodní branky, když v 8.minutě unikla domácí obraně Odziomková, její střela kolem brankářky mířila vedle, ale důrazná Holubová míč doběhla a uklidila jej do sítě - 0:1. Pro totu hráčku to byl první start za Vítkovice a prezentovala se víc než dobře. Ještě několik minut jsme Veřovice přehrávali, ale pak domácí převzali otěže zápasu a byli lepším týmem. Střídala se jedna šance za druhou a jen díky štěstí a brankářky Janečkové jsme drželi nejtěsnější vedení. Ve 25.minutě jsme zahrávali trestný kop z nějakých 25 metrů. Domácí brankářka centr neudržela v rukách a důrazná Švrčková jej doklepla do sítě. Obraz hry se však moc nezměnil, domácí byly i nadále aktivnější a obrana i brankářky byly pod neustálým tlakem. Těsně před půli jsme proto sáhli ke střídání, hřiště opustila Vavříková, do zálohy přišla Stošková a do obrany se stáhla Švrčková. To určitě obraně pomohlo a tlak domácích začala zvládat mnohem lépe. My si vytvořili už jen jednu šanci, kdy si na centr Holubové z pravé strany naběhla Odziomková, míč ji však sjel po chráničích a z 5 metrů bránu minula.

Začátek druhého poločasu se odehrával převážně na půli hřiště. Aktivnější bylo nadále domácí, kteří měli mnohem více fyzických sil a hrozili z rychlých brejků, které výborně likvidovaly zejména Postředníková a Backová. Míče vzduchem zase sbírala Klímková. V 70.minutě se už však domácí dočkali a z brejku střelou podém brankářky snížili na 1:2. Do konce zápasu chybělo 20 minut a věděli jsme, že nás nečeká vůbec nic lehkého. Domácí se snažili vyrovnat a tlačili se před naší branku. Šancí si vytvářely poměrně hodně, naštěstí nic z toho neskončilo v naší síti. Obranu domácích jen sporadicky ohrožovaly Holubová, Odziomková a Gvužďová. Velká škoda, že střela Holubové z 20 metrů do protisměru brankářky skončil těsně mimo bránu. Mohl už být klid. Tak jsme se s vypětím všech sil strachovali o 3 body až do konce zápasu.

V zápase se Slovanem jsme byli jasně lepším týmem a nevyhráli jsme, dneska jsme lepší nebyli, ale štěstí tentokrát stálo při nás a my si tak v posledním zápase sezóny připsali 3 body, které už však nic nezmění na konečném 6. místě.

 

Zpět