Příprava: FC Vítkovice - Valašské Meziříčí 1:2 (1:0)

29.03.2010 13:12

Ve 2. přípravném utkání před sezónou jsme na domácím hřišti přivítali aktuálně druhý celek tabulky Valašské Meziříčí. Na začátku utkání měl mírnou převahu soupeř, ale do vážnějších šancí se nedostával. Velice dobře pracovala stoperská dvojice Postředníková Klimková, takže se naše brankářka moc nezapotila. My se soustředili především na rychlé protiútoky, které vypadaly dost slibně, které si však obrana hostů pohlídala. Někdy však za cenu faulů, které nám dávaly příležitost ohrozit branku z trestných kopů. Ty zahrávala Trojanová. Pokaždé z toho byla krásná střela, bohužel však vždy přišel ještě krásnější zákrok vynikající brankářky soupeře. Jeden brejk se však nakonec ujal. Na levé straně straně posunula Švrčková balón na Kölblovou, ta dala do běhu do otevřené obrany Odziomkové, která hezkou střelou přehodila vybíhající brankářku. Poločas tedy skončil 1:0 v náš prospěch.

Do druhé půle se udělalo několik změn v sestavě, ale obraz hry se příliš neměnil, hrálo se převážně na naší půlce, ale k vážnějšímu ohrožení branky nedošlo, my se spoléhali na brejky, které často končily ofsajdem. Když už to nešlo přes naší obranu, zkoušely to hráčky soupeře střelami z dálky. Jedna z nich asi z 20 metrů po zemi skončila k překvapení všech v naší síti. Tato obrovská chyba brankářky bohužel nebyla jediná v tomhle zápase. Druhá přišla o něco později, kdy měla na kopačkách balón hráčka soupeře, kterou měla pod kontrolou naše obrana, gólmanka však vyběhla z brány a tak už nebyl problém jí přelobovat a otočit tak stav zápasu. Tento výsledek už se nám zvrátit nepodařilo. Ani nás k tomu dobře hrající soupeř nikterak nepustil, takže jsme z tohoto zápasu odešli poraženi.

Tento zápas ukázal, že můžeme hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv. Některé hráčky podaly dobrý výkon, některé by měly ještě přidat, hlavně brankářka už by takové chyby dělat neměla.

Zpět