Příprava: FC Vítkovice - Veřovice 1:1 (0:1)

14.03.2010 14:45

K prvnímu přípravnému utkání před jarní částí sezóny přijel tým Veřovic. Bylo to vůbec poprvé, co jsme se dostali na hřiště a podle toho to taky vypadalo. Jen s notnou dávkou odvahy lze to, co jsme předváděli na hřišti prvních 20 minut nazvat fotbalem. Soupeř nás přitlačil k vlastní šestnácte a my se zmohli jen na bránění. Za své vzalo rozestavení hráček hned ze začátku a v chaotickém pobíhávání po hřišti bylo vidět pravého obránce na levé straně a nebo středního záložníka na pravém křídle. Netrvalo to dlouho a soupeř trestal. Po závaru před nsší brankou nedokázala obrana míč odkopnout do bezpečí a byl z toho gól v naší síti. Od tohoto okamžiku se však obraz hry dost podstatně změnil. Převzali jsme iniciativu a začal se bránit soupeř. Začalo se víc běhat, víc nahrávat, využívat krajů hřiště k postupu a soupeř se dostal pod tlak. Vytvořili jsme si několik dobrých příložitostí, které však zůstaly nevyužity. Soupeř se spoléhal na brejky, které však končily na naší dobře fungující obraně. Do druhého poločasu se udělaly v sestavě nějaké změny a obraz hry se moc nezměnil. Nadále jsme byli lepší a soupeř se spoléhal na brejky. Zejména 2 akce vypadaly nebezpečně, ale v jednom případě dobře rozjetou akci zastavil ofsajd a ve druhém střet zavánějící pokutovým kopem. Naštěstí z toho gól nebyl a po zásluze se radovali z vyrovnání my. Po sérii krátkých přihrávek se dostal míč k Odziomkové a ta pod padající brankářkou rozvlnila síť. Do konce zápasu se už nic zajímavého nestalo a tak utkání skončilo remízou 1:1.

Pozitivní na tomto utkání byla kombinace, kdy si hráčky pomáhaly sérií nahrávek a tím se dostávaly do šancí, individuální zlepšení některých hráček oproti podzimní části, zejména Trojanová už se na hřišti tolik nabála, podržela balón a dokázala dobře přihrát.

K negativnímu zejména to, že hráčky soupeře dostávaly až přiliš volnosti, pozdě se k ním přistupovalo a taky fyzická kondice některých hráček.

Zpět