10.kolo MSDŽ: Štramberk - FC Vítkovice 1:0 (0:0)

12.04.2010 06:37

Na hřiště jednoho z nejslabších celků naší soutěže jsme jeli s jasným cílem bodovat. I když bez dvou opor Nguyen a Klimkové, potenciál na to byl, nebo resp. měl být. To, co se však odehrávalo na hřišti by se dalo vystihnou jedním slovem, hnus. Jen pár hráček chtělo hrát a bilo se za dobrý výsledek, zbytek se spíš jen modlil, aby na ně náhodou nešel balón, aby se nemuseli zapojit do hry a nedej bože taky běhat.

První poločas byl jednoznačně lepší Štramberk. Dobře kombinoval ( ještě aby taky ne, když prostoru a klidu na to měli požehnaně ), tlačil se do naší šestnáctky a zkoušel střílet z každé pozice. Jen díky dobře chytající Rýznarové a výborným obranným výkonům Backové a Postředníkové bylo skóre 0:0. Celý poločas měl vlastně pořád stejný scénář. Když se získal balón a posunul se dopředu, hned ho získal soupeř a útočil znovu. Záloha neexistovala, nevybojovala balón, nepodržela ho, nerozahrála, naši útočníci se za první poločas balónu až na pár vyjímek nedotkli. Jediné ohrožení brány soupeře přišlo až po půlhodině hry, kdy z nouze vystřelila snad ze 30 metrů Kölblová, brankářce pod tělem propadl balón a těsně kolem pravé tyče skončil v autu. Ale to bylo za první poločas vše.

Po rušnější přestávce se hra trochu vyrovnala. Šance se tvořily na obou stranách, výraznější však měli domácí. Naštěstí i v těch nejvyloženějších však střelci selhali. Zhruba v polovině druhého poločasu přišla krásná fotbalová akce našeho celku, která v obraze zápasu jednoznačně vyčnívala nade vše, co se zatím odehrálo. Balón podržela Trojanová, po několika krátkých přihrávkách přišla krásná přihrávka za obranu na Odziomkovou a ta nádhernou dělovkou kolem hlavy domácí brankářky orazítkovala tyč. Podobná situace se opakovala o několik minut později, kdy znovu střílela Odziomková po zemi kolem brankářky, balón znovu skončil na tyči, od ní se odrazil a kutálel po brankové čáře. Bohužel obránci se k míči dostali dřív, než dobíhající útočníci a odvrátili míč do bezpečí. Rozhodující moment přišel čtvrt hodiny před koncem. 10 metrů od naší šestnáctky zbytečně faulovala Gvužďová a kopal se trestňák. Střela domácích rovněž skončila na tyči, od ní se však neodrazila ven, ale do sítě. Na jednu stranu smůla, ale na druhou stranu zasloužené, protože za dnešní výkon jsme si bodovat nezasloužili. Do konce utkání se už nic zajímavého nestalo a tak všechny body zůstaly ve Štramberku.

Z celého utkání jsem zklamaný. Ne kvůli porážky, ale předvedené hry. Za to, co některé hráčky předvedly na hřišti si nezaslouží nosit dres Vítkovic. Vyzdvihnul bych výkon Backové, Postředníkové a Odziomkové, podržela i Rýznarová a příkladnou bojovnost předvedla i střídající Lokajová.

Rýznarová - Hronová (Vavříková), Backová, Postřeníková, Kotalová - Kölblová, Švrčková (Lokajová), Gvužďová, Matysíková (Stošková) - Trojanová, Odziomková

Zpět